Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


Futtatasi napló nézet

Ezen a nézeten a legkisebb részletekig láthatjuk hogy mi történt az aktuális folyamatunk utolsó végrehajtása során. Az ebben a nézetben szereplő adatok felül íródnak egy újabb futtatás következtében.

Hogyan készült?

Amikor lefuttatunk egy Djeeni folyamatot akkor létre fog jönni egy esemény napló. A következő futtatás következtében a Djeeni felülírja ezt naplót. Ezen felül a folyamatunk szerkesztése is felülírja ezt a naplót, mivel az már nem lesz releváns. Abban az esetben, ha elemezni szeretnénk az eredményünket, ellenőrizzük ezt a nézetet a folyamatunk végrehajtása után.

An entry in the log

Minden egyes sor egy külön bejegyzés, amely az alábbi információkat tartalmazza a folyamat lepés futtatásáról:

 • A oszlop (Step No): A folyamat lépések végrehajtásainak sorrendje. Ez az információ jelenleg máshol nem található meg.
 • B oszlop (Detail Row): A folyamat lépésnek a szöveges szerkesztőben található sor száma. Ezzel tudjuk azonosítani a le futót folyamat lepest.
 • C oszlop (Step Name): A folyamat lépés neve ahogy a szöveges és grafikus szerkesztőben láthatjuk.
 • D oszlop (Status): Az esemény napló bejegyzésének állapotait láthatjuk például:
  • OK: Vissza igazolás a folyamat lépés sikeres műveltéről (pl: a használni kívánt munkafüzetet sikeresen megtaláltuk, a munkafüzetet megnyitottuk, az adatokat ki másoltuk)
  • Notice: A Djeeni egy kisebb változtatást végzett el helyettünk, mert hiányzott egy információ. Valószínűleg a döntés helyes, és nem kell tennie semmit.
  • Warning: A Djeeni egy nagyobb változtatást végzett el helyettünk, mert hiányzott egy információ. Valószínűleg a döntés helyes, és nem kell tennie semmit.
  • Error: A Djeeni nem tudta végrehajtani a kivant folyamatlépést. Erről egy bőbeszédű hibaleírás találhatunk.
 • E oszlop (Message): A naplóbejegyzés szövege (információ / hiba leírása).

A legtöbb esetben több naplóbejegyzés készül el a folyamat lepésünkről. Ezeket ajánlatos elolvasnunk ahhoz hogy megértsük hogy valami másképpen történt mint ahogy el vártuk. Valamint figyeljünk arra hogy vannak folyamat lépések amelyek többször is végrehajtódnak (WBook List vagy Row List) és ezek minden egyes futtatáskor létrehoznak egy bejegyzést a folyamat naplóba.

Hiba elhárítás

Hol a hiba?

A Djeeni leáll amikor egy művelet nem hajtható végre egy folyamat lépésen belül. A futtatás leáll és létre jön egy hiba üzenet. Ha egy adott folyamatlépésben hibát kapunk, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy a hiba oka ebben a lépésben van. Olvassuk el az esemény naplót és keressük meg az első hiba értesítést vagy figyelmeztetést. Előfordulhat hogy a figyelmeztetéskor meghozott döntés okozta a hibát. A hiba értesítések / figyelmeztetések ellenőrzése és módosítása segíthet a Djeeninek abban hogy a következő alkalommal hiba nélkül hajtsa végre a folyamatunkat.

Ügyeljünk a Djeeni nevekre

Egy gyakran elő forduló hiba amiért a Djeeni leáll, hogy nem található a kereset munkalap, cella vagy tartomány amely korábban megfelelően használtunk. Mindig ellenőrizze a Djeeni nevet egy elírás is lehet a hiba oka.