Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


Process section – Műveletek rész

A menüszalag műveletek része tartalmazza az összes szükséges gombot ahhoz hogy sikeresen tudjuk kezelni a Djenni folyamatainkat. Itt tudunk új folyamatokat készíteni, megnyitni már létező folyamatokat vagy elmenteni a jelenlegi folyamatunkat, valamint törölni és futtatni is tudjuk a folyamatunkat.

New – Új folyamat

A „New ” gomb segítségével létre tudunk hozni új folyamatokat. A gomb megnyomása után egy felrúgó ablak nyílik meg ahol az új folyamatunk nevét és leírását tudjuk megadni.

A leírás megadása opcionális. Ugyanakkor erősen ajánlott a kitöltése, hogy elkerüljük a későbbi problémákat amikor újabb verziókat vagy hasonló nevű folyamatokat mentünk el ugyan azon a felhasználón.

Open – Folyamat megnyitása

Az előzőleg lementet folyamatainkat megtudjuk nyitni a Djeeni felhőből az „Open” gomb segítségével. A felrúgó ablakon megjelenő listában megtalálhatjuk az összes eltárolt folyamatunkat a leírásaikkal együtt. Válaszuk ki a folyamatot amelyet meg szeretnénk nyitni majd kattintsunk az „Open process ” gombra.

A folyamat betöltése el tarthat néhány másodpercig is, függően menyire hosszú a folyamat amelyet be toltunk. Amikor a betöltés kész a Djeeni egy felugró ablakon keresztül jelzi ezt számunkra.

Save - Mentes

A Djeeni folyamatunk elmentése egy kissé eltérően működik mint egy hagyományos Excel fájl mentese. Ugyanis az összes folyamatunk elmentődik a felhőtárhely a Djeeni szerverén és a mentés nem menti el a folyamatot magába a Djenni fájlba.

A „Save” mentes gombbal a folyamatunk a felhőtárhelybe fogjunk menteni, valamint felül írni a már ott lévő fájlt a szerkesztőben lévő új verzióra. Amikor bezárjuk a Djeeni fájlunkat és újra megnyitjuk előfordulhat hogy egy üres folyamatot látunk annak ellenére hogy a bezárás elött el mentettük a folyamatunkat. Ez nem jelenti azt hogy el vesztettük az összes eddigi munkánkat, hanem csak újra meg kell nyitni a szerkeszteni kívánt folyamatunkat az „Open” megnyitás gomb segítségével.

A Djeeni értesíteni fog minket egy felugró ablakon keresztül, a sikeres mentésünkről.

Save As – Mentés másként

A Mentes másként funkció hasonlóan működik mint az összes többi programnál. Ezt a funkciót akkor használjuk amikor a jelenlegi folyamatunkról egy új verziót szeretnénk el menteni. A gomb megnyomásakor egy felugró ablak fog meg jeleni.

A felugró ablakon két üres mezőt láthatunk, az első a folyamatunk neve a második a folyamatunk leírása. Ugyan úgy mint egy új folyamat készítésénél a leírás megadása nem kötelező, de ajánlatos. Miután kitöltöttük az adatokat a „Change process info” gombbal el is tudjuk menteni.

A Djenni egy vissza jelzést küld számunkra a sikeres mentésről egy felugró ablakon keresztül.

Delete - Törlés

Ahhoz hogy a felhasználói fiokon lévő folyamatokat törüljünk ki a felhő tárhelyből, először nyissuk meg a kitörölni kívánt folyamatot. Ezek után kattintsunk a „Delete ” gombra a menüszalagon.

A gomb megnyomásakor egy felugró ablakot fogunk látni amely vissza igazolást kér tolunk a folyamat törléséről. Ha biztosan ki szeretnénk törölni ezt a folyamatot válaszuk a „Yes” opciót, ellenkező esetben a „No” opciót.

Ezután egy újabb felugró ablakot fog meg jeleni amely értesít minket a sikeres törlésről majd ezek után egy másik ablakon keresztül új folyamatot tudunk létre hozni vagy megnyitni egy másik már létező folyamatot.

Execute – Futtatás

Az „Execute” gombra kattintva a Djeeni lefuttatja a szerkesztőben megnyitott jelenlegi folyamatunkat. Vagyis lefuttatja a összes folyamatlépést egyszere ahogy a szerkesztőben megjelenik.