Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


Munkafüzetek és munkalapok módosítása

Djeeni minden MS Excel munkafüzet és munkalap módosítást meg tud csinálni.

Új munkafüzet létrehozása

Használd a Wbook New (Új munkafüzet) folyamatlépést (a Workbook kategóriában a Folyamat Eszköztáron). Jótanácsok a paraméterek kitöltéséhez:

  • A munkalapot tartalmazó munkafüzet fizkai helyét (mappa, filanév) nem kell begépelni. Kattints duplán a WBook New névre az A oszlopban és használd a Browse (Böngészés) gombot a felnyíló ablakban.
  • A munkafüzet egy munkalappal lesz létrehozva. Ez az egyetlen munkalap lehet üres, vagy tartalmazhat egy sablont egy másik munkafüzetből.
  • A Djeeni név a munkalapot azonosítja, és nem a munkafüzetet.
  • Nem muszáj Djeeni nevet adni az új munkafüzetnek. Ha nincs Djeeni név, akkor a munkafüzet a továbbiakban nem elérhető Djeeni számára. De ez rendben van, ha pl. több 'üres' munkafüzetet akarsz sorozatban készíteni egy sablon alapján.
  • Djeeni ellenőrizheti, hogy a létrehozandó munkafüzet létezik-e vagy sem, és megvédhet véletlen felülírástól. Állítsd be a 'Workbook action' (Munkafüzet akció) paramétert az igényeknek megfelelően (lásd még Munka munkalapokkal).
  • Ha nem adsz meg MS Excel munkalap nevet, akkor a neve 'Sheet1' lesz.

Munkafüzet átnevezése

Djeeni át tudja nevezni/mozgatni a munkafüzetet a WBook Rename (Munkafüzet átnevezése) folyamatlépéssel (a Workbook kategória alatt a Folyamat Eszköztáron). A paramétereket így érdemes kitölteni:

  • A munkafüzet átmozgatható egy másik mappába ezzel a lépéssel
  • A munakfüzet nevének kiterjesztése nem változtatható meg
  • Megadhatod az 'Overwrite' (Felülír) értéket az Options (Opciók) paraméterben, ha engedélyezed, hogy egy létező filet Djeeni felülírja.

Új munkalap hozzáadása a munkafüzethez

Djeeni egy már használatban lévő munkalap mellé egy újat hozzá tud adni. Használd a Wsheet Add (Munkalapot hozzáad) folyamatlépést (a Workbook kategoriában a Folyamat Eszköztáron).

Munkalap átnevezése

Djeeni át tud nevezni egy használatban lévő munkalapot. Használd a WSheet Rename (Munkalap átnevezése) folyamatlépést (a Worksheet kategóriában a Folyamat Eszköztáron).

Sorok/oszlopok beszúrása a munkalapon

Ha egy munkalapon sorok vagy oszlopok beszúrása szükséges, az Insert Row/Column (Sor/Oszlop beszúrása) folyamatlépést használd (a Range / Cell kategóriában a Folyamat Eszköztáron). Djeeni intelligensen felismeri, hogy oszlopokról (betűk) vagy sorokról (számok) van szó.

Miért nincs munkalap vagy munkafüzet törlése?

Djeeni a biztonságot helyezi az első helyre. Vigyáz a forrás munkalapok adataira, hogy azokat ne lehessen módosítani, és általában is figyel arra, hogy adatok ne vesszenek el. Ha lenne munkafüzet vagy munkalap törlés, azt lehetne véletlenül rosszul is használni. Ezt mindenképpen el akarjuk kerülni. Ezért szándékosan nem nyújtjuk a törlés lehetőségét.