Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


Column Reorder - Oszlopsorrend

A Column Reorder folyamatlépés egy gyakran előfordul problémára ad megoldást, ilyen például amikor a forrás adatoknak különböző felépítése van mint amit a cél adatóknál szeretnénk látni. Ebben az egyszerű lepésben át tudjuk rendezni az oszlopokat hogy el kerüljük a hosszú és unalmas oszlopról oszlopra való másolásokat és beillesztéseket.

Összesen négy paraméter van amelyeket kötelezően ki kell tölteni amikor ezt a lépést használjuk:

  • Source worksheet Djeeni name: A forrás munkalapnak a Djeeni neve (Az a munkalap amelyről az oszlopokat szeretnénk ki másolni).
  • Source columns: Az oszlopok betűjét kell megadni amelyeket át szeretnénk másolni a forrás munkalapról, pontos vesszővel el választva. (A;C;B)
  • Target worksheet Djeeni name: A cél munkalapnak a Djeeni neve (Az a munkalap amelybe az oszlopokat be szeretnénk szúrni)
  • Target columns: Az oszlopok betűjét kell megadni amelyeket át szeretnénk másolni a cél munkalapra, pontos vesszővel el választva. (A;B;C)

Az oszlopok át lesznek másolva a forrás munkafüzetből a cél munkafüzetbe abban a sor rendben ahogy a Source columns és Target columns mezőkbe meg lett adva. Ha a B oszlop a következő módon lett meghatározva (A;C;B) a Source columns mezőben valamint a Target columns mezőben a C oszlop (A;B;C) szerint lett meghatározva akkor a B oszlop a forrás munkafüzetből a cél munkafüzet C oszlopába lesz át másolva.

1 2 3
A C B
A B C

Példa: Vegyük az a oszlopokat A-tól G-ig a forrás munkafüzetből és helyezzük át a B oszlopot az A oszlop elé a cél munkafüzetbe. Az összes többi oszlop az eredeti helyén fog maradni az eredeti sor rendben.