Felhasználói eszközök

Eszközök a webhelyen


Djeeni Nevek

Egy Djeeni folyamat munkalapokkal, tartományokkal, cellákkal, munkafüzetekből származó munkalapok listájával, sorlistákkal és oszloplistákkal dolgozik. Csakúgy, mint az MS Excel, Djeeni lehetővé teszi, hogy elnevezd őket (ún Djeeni nevet kapnak). Sőt, a munkalapok, listák, kikeresett értékek és feltételes feldolgozások elnevezése Djeeniben kötelező, mert a nevek teszik a folyamatot sokkal logikusabbá és áttekinthetőbbé. Sokkal egyszerűbb kimondani és elolvasni ezt:

  • másold az ERP Riport munkalap Összegzés részét a Konszolidáció munkalap Mindösszesen részébe; mint ezt:
  • másold a \\server\penzugy\analizis\erp_exports\riport202001.xlsx munkafüzet Lap1 munkalapjáról a D234:D245 tartományt a \\server\penzugy\konszolidacio\ev2020\konszolidacio202001.xlsx munkafüzet ERP adatok munkalapjának a B25 cellában kezdődő tartományába.

Kérjük, hogy jegyezd fel, Djeeni mindig munkalapokkal (és nem munkafüzetekkel) dolgozik. Minden munkalapnak van egy fizikai helye egy munkafüzetben, amely munkafüzet egy számítógép vagy hálózat valamely mappájában található. Ezt a fizikai helyet egyszer meg kell adnunk a WSheet Use folyamatlépésben, majd ezután a munkalapot a Djeeni nevével azonosíthatjuk a folyamat további részében. A WSheet Use használatának van még egy előnye. Ha a munkalap fizikai helye vagy MS Excel neve megváltozik, ezt elég csak a WSheet Use paramétereiben utána állítani, és a folyamat ismét működik.

Szabályok, legjobb gyakorlat

Egy Djeeni név

  • angol betűket (a-z, A-Z), számokat (0-9), aláhúzást (_), kötőjelet (-) és kérdőjelet (? - hasznos feltételekhez) tartalmazhat;
  • legalább 5 karakterből kell állnia;
  • szóközök és más jelek nem használhatóak;
  • minden egyes Djeeni objektumnak egyedi Djeeni neve kell, hogy legyen, azaz nem csak két munkalapnak, de egy munkalapnak és egy tartománynak is különböző neve kell, hogy legyen. Ez a szabály egy munkalap, sor vagy oszloplistában is. Például nem engedélyezett a WSheet Use használata egy munkalap listában, ha nincs ugyanabban a munkalap listában egy WSheet Release is, hogy legyen hely a következő munkalapnak, ami ugyanazt a Djeeni nevet kapja.

A folyamat érthetőségének jelentős növeléséhez javasolt minden Djeeni nevet 2 azonosító betűvel kezdeni:

Ha a név egy Kedőbetűk Példa
Munkalap ws wsERPRiport
Tartomány rg rgOsszegzes
Cella ce ceMegtalaltErtek
Feltétel if ifUres?
Munkafüzet listawl wlOrszágok
SorLista rl rlReszlegek
OszlopLista cl clHonapok